Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης



Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρωτολειτούργησε το 1934-35 με πρώτο Επόπτη του Σχολείου τον μεγάλο Έλληνα παιδαγωγό Αλέξανδρο Δελμούζο και Διευθυντή του τον επίσης σπουδαίο Έλληνα επιστήμονα Βασίλειο Τατάκη. Από τότε πέρασαν και άφησαν ανεξίτηλο το πέρασμά τους μεγάλοι δάσκαλοι και πνευματικοί άνθρωποι. Ο Γιώργος Θέμελης, ο Ιωάννης Ξηροτύρης, ο Πολύκλειτος Ρέγκος, ο Σαράντος Παυλέας, ο Κωνσταντίνος Μπότσογλου, ο Νίκος Παραλής είναι μόνο μερικές περιπτώσεις σημαντικών πνευματικών ανθρώπων.
Το Πειραματικό Σχολείο είχε την τύχη να στεγαστεί σε οίκημα που σχεδιάστηκε με τη φροντίδα και την αισθητική του μεγάλου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, οίκημα που ακόμη και σήμερα αποτελεί κόσμημα για την Πόλη μας.
Σήμερα το Πειραματικό Σχολείο, όντας πλέον και Πρότυπο, αναζητεί έναν νέο δρόμο που αποτελεί όμως συνέχεια της σπουδαίας του παράδοσης.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

"Θεσσαλονίκη, πόλη μαγική, πόλη ονειρεμένη!": Έκθεση Χαρακτικής των Μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

  Θεσσαλονίκη, πόλη μαγική, πόλη ονειρεμένη!

   Την Πέμπτη, στις 10/01/2013, στις 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Τέχνης της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης (Φ.Α.Α.Θ.), θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Χαρακτικής μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Έκθεση αποτελεί συμβολή του Σχολείου μας στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και την ένωση της Θεσσαλονίκης με το ελληνικό κράτος.
   Στην Έκθεση θα εκτεθούν έργα χαρακτικής των μαθητριών και μαθητών της περσινής
 Γ Γυμνασίου και φετινής Α Λυκείου του Σχολείου μας. Τα έργα αυτά, τα οποία οι μαθητές συνέθεσαν υπό την εποπτεία της καθηγήτριας εικαστικών του Σχολείου μας Βούλας Λιόλιου, απεικονίζουν όψεις από τόπους της Θεσσαλονίκης.



Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη διοργάνωση της Έκθεσης
Βούλα Λιόλιου (εικαστικών)
Άννα Αγγελοπούλου (φιλόλογος)
Κατερίνα Αδαμίδου (αγγλικής)
Μαρία Πατιώ (μουσικής)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου