Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης



Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρωτολειτούργησε το 1934-35 με πρώτο Επόπτη του Σχολείου τον μεγάλο Έλληνα παιδαγωγό Αλέξανδρο Δελμούζο και Διευθυντή του τον επίσης σπουδαίο Έλληνα επιστήμονα Βασίλειο Τατάκη. Από τότε πέρασαν και άφησαν ανεξίτηλο το πέρασμά τους μεγάλοι δάσκαλοι και πνευματικοί άνθρωποι. Ο Γιώργος Θέμελης, ο Ιωάννης Ξηροτύρης, ο Πολύκλειτος Ρέγκος, ο Σαράντος Παυλέας, ο Κωνσταντίνος Μπότσογλου, ο Νίκος Παραλής είναι μόνο μερικές περιπτώσεις σημαντικών πνευματικών ανθρώπων.
Το Πειραματικό Σχολείο είχε την τύχη να στεγαστεί σε οίκημα που σχεδιάστηκε με τη φροντίδα και την αισθητική του μεγάλου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, οίκημα που ακόμη και σήμερα αποτελεί κόσμημα για την Πόλη μας.
Σήμερα το Πειραματικό Σχολείο, όντας πλέον και Πρότυπο, αναζητεί έναν νέο δρόμο που αποτελεί όμως συνέχεια της σπουδαίας του παράδοσης.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τραγούδια για την αγάπη: Σ' αγαπώ σ' όλες τις γλώσσες

  Μια ακόμα επιλογή της Βασιλείας που αιφνιδιάζει...ένα τραγούδι από μια άλλη εποχή, ένα τραγούδι που έγινε γνωστό από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο...
  Για τη φράση "η αγάπη είναι ενθουσιασμός", η Βασιλεία προτείνει το τραγούδι Σ' αγαπώ σ' όλες τις γλώσσες σε στίχους του Αλέκου Σακελλάριου, ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της δεκαετίας του 1960, που καθιερώθηκε από τη φωνή του Γιάννη Βογιατζή.


Στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική: Γιώργος Μουζάκης
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Βογιατζής


Σου το 'χω πει τόσες φορές
αγάπη μου
και θα στο πω άλλες τόσες
άκου λοιπόν το σ' αγαπώ
αγάπη μου
σ' όλες της γης τις γλώσσες

Σ' αγαπώ ελληνικά
ίο τι άμο ιταλικά
ζε βουζέμ φραντσέζικα
άι λάβ γιού εγγλέζικα

Γιο τε άμο ισπανικά
και πορτογαλέζικα
για χα μπίπι αράπικα
τσε τσα κο κινέζικα

Σ' αγαπώ ιχ λίμπε ντιχ
μόνο εσένα αγαπώ
πως αλλιώς να σου το πω
σ' αγαπώ γιά βας λιου μπλιου
μόνο εσένα αγαπώ
πως αλλιώς να σου το πω.



Ακούστε το τραγούδι από την ταινία...


...Και επειδή ο ήχος από την παλιά ταινία δεν είναι πολύ καλός, ξανακούστε σε μία σύγχρονη εκτέλεση το ίδιο τραγούδι από το παρακάτω βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου